Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Hel parmesangrillad blomkål med örtbechamel

16 apr, 2018
AvRedaktionen
Hel parmesangrillad blomkål med örtbechamel.
Parmesangrillad blomkål är perfekt som tillbehör till kött eller fisk eller som helvegetarisk rätt med en god sallad till. Det går även att använda romanesco.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 25 minuter

Du behöver:

1–2 blomkålshuvuden

salt

200 g parmesanost, riven

Örtbechamel:

2 msk smör

2 msk vetemjöl

3 dl matlagningsgrädde, alt 2 dl mjölk + 1 dl grädde

salt

1 dl finhackade färska örter, till exempel basilika, timjan, bladpersilja, gräslök

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Koka blomkålen hel i saltat vatten i 5 minuter. Lägg sedan på ett ugnsfast fat.

Smält smör i en kastrull och vispa ner mjölet. Häll i grädden, fortsätt vispa. Koka lätt tills såsen tjocknat, rör om då och då. Salta och blanda ner örterna. Häll såsen över blomkålen och toppa med riven parmesanost. Gratinera mitt i ugnen i 10–15 minuter tills osten fått en fin gyllene färg.

Hel parmesangrillad blomkål med örtbechamel.
Hel parmesangrillad blomkål med örtbechamel.

Av: Anna Jonassen
Foto: Peter Phillips

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons