Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Parmesankakor med rosmarin

25 jun, 2017
AvRedaktionen
Parmesankakor med rosmarin.
Salta, ljuvligt goda kex med parmesan och rosmarin som kommer ha en strykande åtgång. Perfekt drinktilltugg!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Ca 20 stycken

Tid: ca 30 min + tid för gräddning

Du behöver:

160 g smör

160 g vetemjöl

60 g riven parmesanost

salt och peppar

1 kvist färsk rosmarin

Gör så här:

Sätt ugnen på 180°. Blanda smör, vetemjöl och riven parmesan med salt och peppar i en mixer eller matberedare. Klipp färsk rosmarin i små bitar och blanda i degen. Forma degen till små kakor och lägg på bakplåtspapper. Baka dem i mitten av ugnen i cirka 15–20 min tills de har fått en lätt gyllenbrun yta i ytterkanten.

Parmesankakor med rosmarin.
Parmesankakor med rosmarin.

Av: AnnCatrin Rosenqvist
Foto: Ragnar Ómarsson

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons