Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Parmesankex med örter

19 apr, 2022
AvLinn Grubbström
Recept på parmesankex med örter
Lyxa till det med små goda parmesankex med örter – perfekta som drinktilltugg eller på ostbrickan.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Underbart goda efterrätter du kan förbereda dagen innanBrand logo
Underbart goda efterrätter du kan förbereda dagen innan

Parmesankex med örter

Goda som ett drinktilltugg eller på ostbrickan. Perfekta till champagne!

Så gör du parmesankex med örter

ca 25 stycken

Du behöver:

80 g parmesanost
2 stjälkar färsk rosmarin
180 g vetemjöl, 3 dl
½ tsk salt
110 g smör

Dekoration:

5 stjälkar färsk timjan
5 stjälkar färsk salvia
3 stjälkar färsk rosmarin

Gör så här:

  1. Riv parmesanen fint på rivjärn. Skölj och finhacka rosmarinen.
  2. Mixa rosmarin, ost, mjöl och salt i en mixer. Tillsätt smör och mixa ihop till en deg. Tillsätt 1 tsk vatten om det behövs. Använd ev händerna för att få ihop degen. Rulla in i plastfolie och lägg i kyl ca 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 175°. Kavla ut degen tunt mellan två lager plastfolie.
  4. Skölj och plocka de färska örterna. Lyft bort det övre lagret plastfolie och placera ut örterna i mönster. Lägg på plastfolien försiktigt igen och kavla lätt så att örterna fäster.
  5. Ta bort plasten och stansa ut små kex. Lägg på plåtar med bakplåtspapper och grädda i ugnen ca 10 minuter tills kexen är spröda. Låt svalna på galler.

Foto: Columbus Leth

Annons