Parmesankex med örter
19 apr, 2022
AvLinn Grubbström
Lyxa till det med små goda parmesankex med örter – perfekta som drinktilltugg eller på ostbrickan.
Annons
Parmesankex med örter
Goda som ett drinktilltugg eller på ostbrickan. Perfekta till champagne!
ca 25 stycken
Du behöver:
80 g parmesanost
2 stjälkar färsk rosmarin
180 g vetemjöl, 3 dl
½ tsk salt
110 g smör
Dekoration:
5 stjälkar färsk timjan
5 stjälkar färsk salvia
3 stjälkar färsk rosmarin
Gör så här:
- Riv parmesanen fint på rivjärn. Skölj och finhacka rosmarinen.
- Mixa rosmarin, ost, mjöl och salt i en mixer. Tillsätt smör och mixa ihop till en deg. Tillsätt 1 tsk vatten om det behövs. Använd ev händerna för att få ihop degen. Rulla in i plastfolie och lägg i kyl ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 175°. Kavla ut degen tunt mellan två lager plastfolie.
- Skölj och plocka de färska örterna. Lyft bort det övre lagret plastfolie och placera ut örterna i mönster. Lägg på plastfolien försiktigt igen och kavla lätt så att örterna fäster.
- Ta bort plasten och stansa ut små kex. Lägg på plåtar med bakplåtspapper och grädda i ugnen ca 10 minuter tills kexen är spröda. Låt svalna på galler.
Foto: Columbus Leth
Annons