Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Parmesankorgar med grönkålskräm

03 sep, 2021
AvRedaktionen ELLE
Recept på parmesankorgar med grönkålskräm
Små parmesankorgar fyllda med grönkålskräm med smak av färsk pepparrot och crème fraiche är ett fräscht snack att servera till ett glas bubbel.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Chips med löjromsdippBrand logo
Chips med löjromsdipp

Parmesankorgar med grönkålskräm

Goda, fina parmesankorgar med härlig fyllning.

Bjud på parmesankorgar med grönkålskräm

6 portioner

Du behöver:

100 g parmesan fyllning
100 g färsk grönkål
1 dl crème fraiche
1 msk majonnäs
1 msk riven färsk pepparrot
1 tsk salt
½ tsk nymalen svartpeppar

Till servering:

Färska örter

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200°. Ansa och skölj grönkålen och blanchera den snabbt i en skål med kokande vatten. Låt rinna av och mixa sedan ihop med crème fraiche, majonnäs och pepparrot. Smaka av röran med salt och peppar.
  2. Riv parmesanosten grovt och fördela i sex små rundlar med gott om mellanrum på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper.
  3. Grädda i ugnen i 5 minuter, tills osten smält. Ta ut från ugnen och klipp ut bakplåtspappret runt varje parmesanbotten.
  4. Lägg varje parmesanbotten med papper i en muffinsform eller liten skål så att osten stelnar och formar en liten skål. Jobba snabbt medan osten fortfarande är mjuk och varm. Fördela röran med grönkål i parmesanskålarna, toppa med färska örter och servera genast.

Recept och foto: Skovdalnordic.com

Annons