Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Päron-frangipane med vaniljglass

19 nov, 2018
AvRedaktionen
Saftig och kompakt kaka med päron och mandelmassa. Servera tillsammans med en kula vaniljglass. Perfekt som dessert eller till kaffet!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Päron-frangipane med vaniljglass.
Päron-frangipane med vaniljglass.

12 stycken

Fyllning:

6 små päron

1/2 flaska moscatovin

2 3/4 dl socker

1/2 apelsin, rivet skal

1 vaniljstång

Botten:

250 g smör

2 3/4 dl socker

1/2 vaniljstång, urskrapade frön

350 g mandelmassa

4 ägg

1 1/4 dl vetemjöl

Till servering:

vaniljglass

Gör så här:

Skala, dela och kärna ur päronen. Koka upp vin, socker, apelsinskal, snittad vaniljstång och urskrapade vaniljfrön tills sockret smält. Tillsätt päronen och låt småputtra under lock i 15 minuter. Ta från värmen och låt päronen ligga i lagen. Vispa smör, socker och vaniljfrön luftigt. Smula mandelmassan och vispa ner den i smöret tills det blir luftigt igen. Rör ner äggen, ett i taget, och vispa kraftigt i minst 2 minuter för varje ägg. Sikta ner mjölet och vänd ihop smeten. Klicka ut smeten i en smord form på cirka 20×30 cm.

Ta upp päronen ur lagen, låt dem rinna av och tryck ner dem i smeten. Grädda på 175° i cirka 40 minuter, låt sedan kakan svalna i formen.

Koka ihop lagen tills konsistensen påminner om sirap, låt svalna. Skär ut bitar av kakan, lägg på tallrik tillsammans med en vaniljglasskula och ringla över lagen.

Av: Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Betina Hastoft

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons