Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Päron- och gorgonzolapizza med valnötter

19 feb, 2019
AvRedaktionen
Päron- och gorgonzolapizza med valnötter.
Supergod pizza att servera i bitar till soppan, funkar också väldigt bra på en buffé eller som drinktilltugg. Observera att jästen ska lösas i lite av mjölet och sedan jäsa, därefter tillsätts resten av mjölet.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6 personer

Tid: 20 minuter + 30 minuters jäsning + 15 minuter i ugnen

Pizzadeg:

30 g jäst

1 1/2 dl vatten (37°)

500 g vetemjöl (drygt 8 dl) + lite till utbakning

1/2 tsk salt

Fyllning:

2 fasta päron (tunt skivade)

300 g gorgonzola (i skivor)

200 g valnötter (grovt hackade)

2 msk olivolja

1 ask rucola

Gör så här:

  1. Lös upp jästen i det ljumna vattnet, tillsätt 2 msk mjöl och rör ihop. Jäs i 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 275°, och ställ in en tom plåt.
  3. Häll ut resten av mjölet på bakbordet och blanda samman med saltet och jästsmeten. Knåda kraftigt i ca 10 minuter, tills degen är smidig.
  4. Dela degen i två bitar, och kavla ut pizzorna på mjölat bakbord till ca 1/2 cm tjocklek. Lägg dem på bakplåtspapper och fördela fyllningen över. Ringla över olivoljan.
  5. Dra över pizzorna på den varma plåten och grädda i ugnen ca 15 minuter tills de fått en fin färg.
  6. Skär upp i bitar och garnera med rucolablad.
Päron- och gorgonzolapizza med valnötter och rucola.
Päron- och gorgonzolapizza med valnötter och rucola. Foto: Shutterstock

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons