Päronbourbon med sojarostade hasselnötter
6 personer
Pärondrink:
36 cl bourbon
12 tsk rörsocker
18 stjälkar färsk mynta
6 nävar krossad is
12 cl päroncider
1 lime
Till dekoration:
pärontärningar
Sojarostade hasselnötter:
2 dl hasselnötter, utan skal
2 msk japansk soja
1 msk honung
Så här gör du:
1. Fördela bourbon i 6 glas.
2. Tillsätt rörsocker och rör om.
3. Finhacka myntan, krossa den i mortel och lägg i glaset.
4. Tillsätt is och cider.
5. Skär lime i skivor och lägg i.
6. Skala päron, tärna och trä på spett, lägg dem över drinken.
7. Blanda soja och honung.
8. Rosta nötterna i torr stekpanna tills de får lite färg. Sänk värmen.
9. Häll över sojablandningen och låt koka in. Ta från plattan och låt svalna något i pannan, häll upp i skål.
10. Servera drinken med nötterna medan de fortfarande är lite varma.
Av: Julie Hey, Timm Vladimir
Foto: Skovdal Nordic, Stine Christianssen, Betina Hastoft
LÄS MER:
Romantisk helgmeny med frisk fördrink