Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Päronpajer med pistaschkrämsfyllning

01 feb, 2022
AvRedaktionen ELLE
Recept på päronpajer med pistachkrämsfyllning
Dessa päronpajer serveras som minipajer och är fyllda med härlig pistaschkräm. En klick créme fraiche på toppen blir pricken över i:et!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Underbart goda efterrätter du kan förbereda dagen innanBrand logo
Underbart goda efterrätter du kan förbereda dagen innan

Päronpajer med pistaschkrämsfyllning

Saftiga och frasiga, gudomligt goda!

Så bakar du päronpajer med pistachkrämsfyllning

4–6 portioner

Du behöver:

100 g smör
200 g (ca 3 ¼ dl) vetemjöl
50 g (drygt ½ dl) strösocker
1 äggula
1–2 msk vatten

Pistaschfyllning:

75 g osaltade pistaschnötter
½ vaniljstång
75 g (knappt 1 dl) socker
75 g smör
1 ägg

Päronfyllning:

3 päron
2 msk florsocker

Till servering:

Mynta
Ätbara blommor
Crème fraiche

Gör så här:

  1. Blanda smör och mjöl med händerna. Tillsätt socker, äggula och lite vatten och samla snabbt ihop degen. Packa in i plastfolie och lägg i kylen 30 minuter. Värm ugnen till 180°. Kavla ut degen på mjölat bakbord och lägg den i fyra mindre pajformar. Pricka degen och förgrädda dem i ugnen i 10 minuter. Låt ugnen vara på.
  2. Mixa pistaschnötterna i en blender till ett fint mjöl. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna och mixa ner dem i nötmjölet tillsammans med socker och smör. Tillsätt ägg och blanda igen. Fördela blandningen i pajerna.
  3. Skala päronen och skär i tunna skivor. Fördela dem på pajerna. Sikta lite florsocker över. Grädda dem i 20 minuter på 180°. Dekorera dem med mynta och ätbara blommor och servera med crème fraiche.

Recept: Timm Vladimir Foto: Columbus Leth

Annons