Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Pärontrifle med yoghurtgrädde och nötcrumble

10 jan, 2022
AvRedaktionen ELLE
Recept på pärontrifle med yoghurtgrädde och nötcrumble
Pärontrifle med yoghurtgrädde och nötcrumble ser mer avancerad ut än vad den egentligen är – men det behöver inte gästerna veta!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Prosecco popsicles med röda bär – så gör du isglass med mouserande vinBrand logo
Prosecco popsicles med röda bär  – så gör du isglass med mouserande vin

Pärontrifle med yoghurtgrädde och nötcrumble

Enkelt och gott!

Så gör du pärontrifle med yoghurtgrädde och nötcrumble

4 portioner

Du behöver:

600 g päron
½ vaniljstång
75 g (0,8 dl) strösocker
½ dl vatten

Nötcrumble:

100 g smör
75 g (2 dl) havregryn
75 g (1 ¼ dl) vetemjöl
60 g pekannötter
60 g farinsocker
½ tsk mald kanel
¼ tsk salt

Yoghurtkräm:

½ vaniljstång
200 g grekisk yoghurt, 10%
2 msk florsocker
1 dl vispgrädde

Garnering:

Röd skogssyra

Gör så här:

  1. Skala päronen och skär dem i tärningar. Dela vaniljstången med en vass kniv och skrapa ur kornen.
  2. Koka upp päron, vaniljfrön, den tomma vaniljstången, socker och vatten i en kastrull. Låt sjuda i ca 10 minuter tills päronen är lättkokta. Kompotten ska vara som gröt, men ändå med päronbitar i.
  3. Kyl kompotten och kasta den tomma vaniljstången.
  4. Nötcrumble: Smält smöret och blanda med havregryn, mjöl, grovhackade pekannötter, farinsocker, kanel och salt i en skål.
  5. Bryn blandningen i en panna på medelvärme i 8–10 minuter, tills den är gyllene. Häll upp på en bit bakplåtspapper och låt den svalna och bli krispig.
  6. Yoghurtkräm: Dela vaniljstången med en vass kniv och skrapa ur kornen. Rör om den grekiska yoghurten tillsammans med vaniljfröna och florsockret till en fluffig kräm i en skål. Vispa grädden luftig med en elvisp i en annan skål och vänd ner den i yoghurtkrämen.
  7. Fördela päronkompott, nötcrumble och yoghurtkräm i lager i 4 portionsglas och garnera med röd skogssyra.

Recept: Emma Martiny Foto: Winnie Methmann, Columbus Leth

Annons