Påskbakelser med persikor och grädde
8 st
Du behöver:
4 ägg
1 krm salt
¾ dl Dansukker Ekologiskt Rörsocker
2 msk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade
¾ dl vetemjöl
1 msk potatismjöl
1 tsk bakpulver
50 g mandelspån
Fyllning:
3 dl vispgrädde
2 msk Dansukker Gelésocker Multi
2 msk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade
8 persikohalvor
Garnering:
Dansukker Ekologiskt Florsocker
Gör så här:
Rita åtta cirklar, 12 cm i diameter, på bakplåtspapper. Klä ett eller flera rör, t ex papprullar från hushållspapper, med folie. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna med saltet till fast skum. Tillsätt därefter rör- och vaniljsocker under fortsatt vispning. Vispa ner äggulorna. Blanda samman vete- och potatismjöl samt bakpulver och rör ner i smeten. Fördela smeten i cirklarna och strö på mandelspån. Grädda mitt i ugnen i 200° i cirka åtta minuter, varmluft är inte lämpligt. Lossa kakorna från papperet direkt och lägg dem över de folieklädda rullarna. Låt svalna på rullen.
Vispa grädden med gelé- och vaniljsocker till fast skum. Skär persikorna i klyftor. Spritsa/klicka grädde i kakorna och lägg därefter på persikorna. Dofta florsocker över och servera direkt.