Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Påskbakelser med persikor och grädde

23 mar, 2016
AvRedaktionen
Påskbakelser med persikor och gräddeS
Smaskiga bakelser fyllda med persikohalvor och grädde, där formen och färgen får oss att tänka på ägg. Passande till påsk! Pudra över florsocker innan servering.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Påskbakelser med persikor. Recept och foto: Dansukker
Påskbakelser med persikor. Recept och foto: Dansukker

8 st

Du behöver:

4 ägg

1 krm salt

¾  dl Dansukker Ekologiskt Rörsocker

2 msk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade

¾ dl vetemjöl

1 msk potatismjöl

1 tsk bakpulver

50 g mandelspån

Fyllning:

3 dl vispgrädde

2 msk Dansukker Gelésocker Multi

2 msk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade

8 persikohalvor

Garnering:

Dansukker Ekologiskt Florsocker

Gör så här:

Rita åtta cirklar, 12 cm i diameter, på bakplåtspapper. Klä ett eller flera rör, t ex papprullar från hushållspapper, med folie. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna med saltet till fast skum. Tillsätt därefter rör- och vaniljsocker under fortsatt vispning. Vispa ner äggulorna. Blanda samman vete- och potatismjöl samt bakpulver och rör ner i smeten. Fördela smeten i cirklarna och strö på mandelspån. Grädda mitt i ugnen i 200° i cirka åtta minuter, varmluft är inte lämpligt. Lossa kakorna från papperet direkt och lägg dem över de folieklädda rullarna. Låt svalna på rullen.

Vispa grädden med gelé- och vaniljsocker till fast skum. Skär persikorna i klyftor. Spritsa/klicka grädde i kakorna och lägg därefter på persikorna. Dofta florsocker över och servera direkt.

Annons