Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Påskens starkaste

27 mar, 2013
AvJenny Norberg
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Prova gärna att göra Klas Lindbergs, årets kock 2012, rågbrödssnaps till påskmaten. Den passar utmärkt till matjessill med fint hackad lök och brynt smör eller lammstek med honungsrostade rotsaker.

70 cl Brännvin Special

100 g pumpernickel, bruten i grova bitar

3 msk blomhonung, ekologisk

2 msk kummin

2 msk fänkål

Lägg allt utom spriten i en glasskål, värm i mikrovågsugnen på full effekt i 30 sekunder. Slå på spriten och täck med plast noga. Låt stå i rumstemperatur i tolv timmar. Sila genom en fin sil och häll upp på flaska. Låt den stå i kylen tills grumset har lagt sig. Häll försiktigt över på en annan flaska utan att få med bottensatsen. Servera sval

Annons