Påskig pavlova med rosenblad
10–12 bitar
Tid: 2 timmar och 30 minuter
Du behöver:
4 äggvitor
1 tsk ättiksprit (12 %)
2 1/2 dl strösocker
4 dl vispgrädde
1 1/2 dl lemon curd
1 ekologisk citron, strimlad zest
1 näve hackade pistaschnötter
blad från obesprutade ätbara blommor
Gör så här:
Sätt ugnen på 100°. Vispa äggvitorna och ättikspriten till ett skum, tillsätt sockret lite i taget med vispen gående. Fortsätt att vispa på hög hastighet till en fast och vit maräng.
Rita en cirkel med 25 cm i diameter på ett bakplåtspapper. Använd den som mall och sprid ut marängen på papperet.
Grädda marängbottnen i mitten av ugnen i 1 1/2 timme. Stäng av ugnen och låt marängen stå kvar medan ugnen svalnar.
Vispa grädden fluffig tillsammans med lemon curd.
Toppa marängen skedvis med citrongrädden. Avsluta med att strö över citronzest, blomblad och hackade pistaschnötter.
Av: Caroline Dafgård Widnersson
Foto: Christina Sundien