Så bakar du macarons med smak av passionsfrukt
24 feb, 2023
AvLouisa Lorang
Ta påskfikat till en ny nivå med dessa segfrasiga passionsmakroner formade som påskägg.
Annons
Passionsmakroner
Forma de segfrasiga makronerna till små påskägg.
14 stycken
Annons
Du behöver:
2 dl florsocker
2 dl mandelmjöl
Ca 1 krm gul hushållsfärg
2 rumstempererade äggvitor
1 krm salt
1/2 dl strösocker
Passionsfruktsfyllning:
5 passionsfrukter
1 dl vispgrädde
125 g vit choklad
Till servering:
Ev mörk hushållsfärg
Gör så här:
- Sikta florsockret och mandelmjölet, blanda och ställ åt sidan. Vispa äggvitorna med saltet till ett hårt skum. Tillsätt sockret i omgångar, droppa i karamellfärg till önskad färg och fortsätt hela tiden vispa tills smeten blivit blank och styv. Vänd ner florsocker- och mandelblandningen i marängsmeten. Smeten ska bli lite mer flytande men fortfarande vara blank och fast. Vänd ner marängen i mjölblandningen med en slickepott. Fyll en spritspåse med rund tyll med smeten och spritsa ut ca 28 små ägg på plåtar med bakplåtspapper. Låt vila i ca 1 timme.
- Sätt ugnen på 150° varmluft. Grädda kakorna i 10–14 minuter, byt ev plats på plåtarna under tiden. Ta ut och låt svalna på plåtarna. Lossa försiktigt från papperet och låt kallna på galler.
- Fyllning: Dela passionsfrukterna på hälften och skrapa ur innehållet med sked. Pressa i en sil så du slipper kärnorna. Värm fruktsaften i en kastrull med grädden. Hacka chokladen fint och lägg i en skål. Häll passionsgrädden över så att chokladen smälter. Rör med slickepott tills chokladen smält helt och krämen är blank. Fyll en spritspåse och lägg i kyl 30–60 minuter.
- Montering: Spritsa fyllning på hälften av kakorna och lägg samman med de ospritsade kakorna till små ägg.
- Servering: Dekorera ev äggen genom att stänka lite mörk hushållsfärg på dem med en pensel. Servera genast eller förvara makronerna kallt.
Foto: Columbus Leth och Lene Samsø
LÄS MER:
Annons