Påsktårta med vit choklad och citronfrosting
15 mar, 2022
AvRedaktionen ELLE
Här har du den – påskens godaste och finaste tårta! Kladdkaka på vit choklad med en sötsyrlig citronfrosting. Kan inte bli annat än succé!
Annons
Påsktårta med vit choklad och citronfrosting
Kladdkaka på vit choklad och en härlig citronfrosting som topping! Påskens godaste.
6–8 personer
Du behöver:
100 g smör
100 g vit choklad
2 dl strösocker + lite till formen
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 ägg
120 g (2 dl) vetemjöl
Citronfrosting:
100 g smör
300 g färskost
3 msk lemoncurd
1 dl florsocker
1 ekologisk citron
Till servering:
1 msk frystorkat passionsfruktspulver
1 näve ätbara blommor, t ex penséer
1 msk vita chokladpärlor
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°. Smörj en springform på cirka 24 cm i diameter och bröa den med strösocker.
- Smält smöret, ta från plattan. Bryt chokladen i bitar och lägg ner dem i smöret och låt dem smälta i smöret medan du rör om.
- Rör ner socker, vaniljsocker, salt och ägg i chokladblandningen. Vänd ner mjölet. Häll upp smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i cirka 20 minuter, den ska vara fast men ändå kladdig i mitten. Låt svalna helt. Ställ i kyl, gärna över natten.
- Vispa smöret till frostingen luftigt med elvisp. Vispa ner färskost, lemoncurd och florsocker. Tillsätt rivet citronskal från hela och -saft från halva citronen och vänd runt. Fyll en spritspåse med krämen, ställ kallt minst 1 timme. Spritsa sedan ut små toppar på kakan. Dekorera med pulver, blommor och chokladpärlor.
Annons