Passionsfrukt-daiquiri
Passionsfrukt-daiquiri
4 glas
Du behöver:
8 cl sockerlag (1 dl strösocker + 2 dl vatten)
20 cl Bacardi rom
8 cl limejuice
4 cl Campari
4 passionsfrukter + extra till servering
is
Gör så här:
Koka upp socker och vatten och rör tills det löst sig. Låt kallna. Mät upp ingredienserna till drinken i en shaker och skaka. Fyll glas eller flaskor till hälften med is och fördela drinken i flaskorna/glasen. Servera med lite extra passionsfruktskött.
Minibruschetta med feta och citrusmarinerade edamame
ca 12 st
Du behöver:
12 skivor baguette
Fetakräm:
150 g fetaost
1 dl crème fraiche
1 liten klyfta vitlök
1 tsk honung
salt
nymalen svartpeppar
Citrusmarinerade edamamebönor:
250 g edamamebönor, frysta
½ dl olivolja
½ citron, skal och saft
salt
nymalen svartpeppar
Till dekoration:
mynta eller krasse
Gör så här:
Häll de frysta edamamebönorna i en skål och blanda ner olivolja och skal och saft av citron. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt stå i rumstemperatur 30–60 minuter, tills de tinat.
Mosa under tiden ihop fetaost och crème fraiche med hjälp av en gaffel. Smaka av med vitlök, honung, salt och peppar.
Rosta baguetteskivorna i en torr stekpanna på båda sidorna. Bred på fetaostkräm och toppa med bönor och mynta eller krasse.
Recept & styling: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner