Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Pasta al Simone

13 jan, 2013
AvSofie Nyblin
En rejäl dos pasta som alla kommer älska. Såsen består av olivolja, citron, färska örter, vitlök, parmesan, svartpeppar och grädde. Mums!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Pasta al Simone.
Pasta al Simone.

Tid: 30 minuter

Du behöver:

800 g snäckpasta

Sås:

8 msk god olivolja

3 ekologiska citroner (saft och finrivet skal)

2 stora nävar färska örter (basilika, oregano, slätbladig persilja)

2 vitlöksklyftor (finhackade)

300 g färskriven, finriven parmesan

svartpeppar

2 dl vispgrädde

Gör så här:

Lägg alla ingredienser till såsen i en stor skål och vispa tills grädden tjocknar. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet, i riktligt med vatten och salt. Låt pastan rinna av i ett durkslag, häll upp på fat och häll över såsen. Servera genast.

Annons