Pasta al Simone
13 jan, 2013
AvSofie Nyblin
En rejäl dos pasta som alla kommer älska. Såsen består av olivolja, citron, färska örter, vitlök, parmesan, svartpeppar och grädde. Mums!
Annons
Tid: 30 minuter
Du behöver:
800 g snäckpasta
Sås:
8 msk god olivolja
3 ekologiska citroner (saft och finrivet skal)
2 stora nävar färska örter (basilika, oregano, slätbladig persilja)
2 vitlöksklyftor (finhackade)
300 g färskriven, finriven parmesan
svartpeppar
2 dl vispgrädde
Gör så här:
Lägg alla ingredienser till såsen i en stor skål och vispa tills grädden tjocknar. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet, i riktligt med vatten och salt. Låt pastan rinna av i ett durkslag, häll upp på fat och häll över såsen. Servera genast.
Annons