Pasta caprese med tomater och mozzarella
13 nov, 2018
AvRedaktionen
För den som älskar caprese är det här en given hit. Så gott att blanda körsbärstomater, mozzarella, basilika och olivolja med pasta!
Annons
4 personer
Ingredienser:
250 g pasta
1 burk krossade körsbärstomater
1 msk balsamvinäger
salt
färskmald svartpeppar
1 ask färska körsbärstomater
3 msk jungfruolivolja
250 g mozzarella
1 rödlök
färsk basilika
Gör så här:
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
- Häll burken med körsbärstomater i en kastrull och koka ihop med balsamvinäger, salt och peppar.
- Dela körsbärstomaterna och lägg dem i såsen, låt koka 2 minuter.
- Häll av vattnet från pastan och vänd ner den i såsen tillsammans med 2 msk olivolja.
- Riv över mozzarella, hackad rödlök, riven basilika samt mer olivolja, salt och peppar.
Av: Julie Hey
Foto: Betina Hastoft
Annons