Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Pasta caprese med tomater och mozzarella

13 nov, 2018
AvRedaktionen
Pasta caprese med tomater och mozzarella.
För den som älskar caprese är det här en given hit. Så gott att blanda körsbärstomater, mozzarella, basilika och olivolja med pasta!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Ingredienser:

250 g pasta

1 burk krossade körsbärstomater

1 msk balsamvinäger

salt

färskmald svartpeppar

1 ask färska körsbärstomater

3 msk jungfruolivolja

250 g mozzarella

1 rödlök

färsk basilika

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Häll burken med körsbärstomater i en kastrull och koka ihop med balsamvinäger, salt och peppar.
  3. Dela körsbärstomaterna och lägg dem i såsen, låt koka 2 minuter.
  4. Häll av vattnet från pastan och vänd ner den i såsen tillsammans med 2 msk olivolja.
  5. Riv över mozzarella, hackad rödlök, riven basilika samt mer olivolja, salt och peppar.
Pasta caprese med tomater och mozzarella.
Pasta caprese med tomater och mozzarella.

Av: Julie Hey
Foto: Betina Hastoft

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons