Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Pasta carbonara med grillad zucchinisallad

07 jul, 2023
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på pasta carbonara med grillad zucchinisallad
Columbus Leth
En riktig god pasta carbonara tackar ingen nej till – särskilt inte om den serveras med en grillad zucchinisallad med fetaost.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood: PanzanellaBrand logo
Middag hos Wood: Panzanella

Pasta carbonara med grillad zucchinisallad

Servera den italienska klassikern med en fräsch zucchinisallad och fetaost.

Klassikern pasta carbonara med läcker grillad zucchinisallad med fetaost
Columbus Leth

4 portioner

Annons

Du behöver:

350 g spaghetti
200 g bacon
3 ägg
50 g parmesan
Salt och peppar
1/2 citron

Grillad zucchinisallad:

2 zucchini
2 msk olivolja till stekning
2 msk citronsaft
1 msk olivolja
Salt och peppar
30 g rostade pinjenötter
100 g fetaost
1 näve persilja

Till servering:

1 näve persilja

Gör så här:

  1. Grillad zucchinisallad: Skölj zucchinin och skär i skivor. Tillaga dem på grillen eller i en grillpanna med olja tills de får grillränder på båda sidor. Lägg de grillade zucchiniskivorna på en tallrik. Blanda citronsaft och olja i en skål, droppa dressingen över zucchinin och krydda med salt och peppar. Toppa salladen med rostade pinjenötter, smulad fetaost och hackad persilja.
  2. Carbonara: Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen. Skär bacon i tärningar och stek dem knapriga i en varm stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Blanda ägg och fint riven parmesan i en skål och krydda med salt och peppar. Häll av spaghettin i ett durkslag, men spara ca 1 dl av pastavattnet. Häll tillbaka spaghettin i den varma kastrullen tillsammans med bacon, 1 dl pastavatten, äggsmeten och fint rivet citronskal. Rör samman- värmen får osten att smälta och såsen att tjockna.
  3. Till servering: Servera spaghettin i djupa tallrikar, krydda med peppar och strö över hackad persilja. Servera med zucchinisalladen.

Foto: Columbus Leth

Annons