Pasta carbonara med grillad zucchinisallad
07 jul, 2023
AvCamilla Biesbjerg Markussen
En riktig god pasta carbonara tackar ingen nej till – särskilt inte om den serveras med en grillad zucchinisallad med fetaost.
Annons
Pasta carbonara med grillad zucchinisallad
Servera den italienska klassikern med en fräsch zucchinisallad och fetaost.
4 portioner
Annons
Du behöver:
350 g spaghetti
200 g bacon
3 ägg
50 g parmesan
Salt och peppar
1/2 citron
Grillad zucchinisallad:
2 zucchini
2 msk olivolja till stekning
2 msk citronsaft
1 msk olivolja
Salt och peppar
30 g rostade pinjenötter
100 g fetaost
1 näve persilja
Till servering:
1 näve persilja
Gör så här:
- Grillad zucchinisallad: Skölj zucchinin och skär i skivor. Tillaga dem på grillen eller i en grillpanna med olja tills de får grillränder på båda sidor. Lägg de grillade zucchiniskivorna på en tallrik. Blanda citronsaft och olja i en skål, droppa dressingen över zucchinin och krydda med salt och peppar. Toppa salladen med rostade pinjenötter, smulad fetaost och hackad persilja.
- Carbonara: Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen. Skär bacon i tärningar och stek dem knapriga i en varm stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Blanda ägg och fint riven parmesan i en skål och krydda med salt och peppar. Häll av spaghettin i ett durkslag, men spara ca 1 dl av pastavattnet. Häll tillbaka spaghettin i den varma kastrullen tillsammans med bacon, 1 dl pastavatten, äggsmeten och fint rivet citronskal. Rör samman- värmen får osten att smälta och såsen att tjockna.
- Till servering: Servera spaghettin i djupa tallrikar, krydda med peppar och strö över hackad persilja. Servera med zucchinisalladen.
Foto: Columbus Leth
Annons