Pasta carciofi med tomater, kronärtskockor och oliver
13 nov, 2018
AvRedaktionen
Lena kronärtskockor, söta tomater och salta oliver gör den här pastarätten mättande och med härlig Medelhavssmak. Smaka av med örter.
Annons
4 personer
Ingredienser:
250 g pasta
200 g inlagda kronärtskockshjärtan
olivolja
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
6 tomater
1 dl vitt vin
100 g oliver
färska kryddörter
Gör så här:
- Koka pastan.
- Låt skockorna rinna av, fräs dem i 1 msk olja i en stekpanna tills de får färg. Lägg upp i en skål.
- Skala lök och vitlök; finhacka dem. Klyfta tomaterna.
- Fräs löken mjuk i olja i en stekpanna tills löken mjuknar utan att ta färg.
- Tillsätt tomater och vitt vin och låt småputtra i 5 minuter.
- Tillsätt pasta, kronärtskockor och oliver och vänd runt.
- Smaka av med hackade kryddörter, salt och peppar.
- Servera genast – rätten är godast ljummen.
Av: Julie Hey
Foto: Betina Hastoft
Annons