Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Pasta carciofi med tomater, kronärtskockor och oliver

13 nov, 2018
AvRedaktionen
Pasta carciofi med tomater, kronärtskockor och oliver.
Lena kronärtskockor, söta tomater och salta oliver gör den här pastarätten mättande och med härlig Medelhavssmak. Smaka av med örter.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Ingredienser:

250 g pasta

200 g inlagda kronärtskockshjärtan

olivolja

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

6 tomater

1 dl vitt vin

100 g oliver

färska kryddörter

Gör så här:

  1. Koka pastan.
  2. Låt skockorna rinna av, fräs dem i 1 msk olja i en stekpanna tills de får färg. Lägg upp i en skål.
  3. Skala lök och vitlök; finhacka dem. Klyfta tomaterna.
  4. Fräs löken mjuk i olja i en stekpanna tills löken mjuknar utan att ta färg.
  5. Tillsätt tomater och vitt vin och låt småputtra i 5 minuter.
  6. Tillsätt pasta, kronärtskockor och oliver och vänd runt.
  7. Smaka av med hackade kryddörter, salt och peppar.
  8. Servera genast – rätten är godast ljummen.
Pasta carciofi med tomater, kronärtskockor och oliver.
Pasta carciofi med tomater, kronärtskockor och oliver.

Av: Julie Hey
Foto: Betina Hastoft

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons