Pasta crema med rökt skinka, senap och parmesan
13 nov, 2018
AvRedaktionen
Krämig och mättande pastarätt med rökt skinka och litet sting av senap. Avsluta med att strö över hackad persilja och riven parmesan.
Annons
4 personer
Ingredienser:
250 g pasta
3–4 äggulor
1 dl grädde
250 g tärnad rökt skinka
1/2 msk fransk senap
75 g parmesan, färskriven
persilja
Gör så här:
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och spara 1–2 dl av kokvattnet när du häller av.
- Lägg tillbaka pastan i kastrullen och sätt på låg värme.
- Rör ner äggulor och grädde och rör om tills det tjocknar.
- Tillsätt skinka, senap och 50 g riven parmesan.
- Späd med pastakokvattnet tills du får en krämig konsistens.
- Strö över hackad persilja och resten av den rivna parmesanen.
Av: Julie Hey
Foto: Betina Hastoft
Annons