Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Pasta i purjolökssås med krispig pancetta

28 jan, 2022
AvRedaktionen ELLE
Recept på pasta i purjolökssås med krispig pancetta
Färsk pasta med en krämig purjolökssås, toppad med krispig pancetta eller kapris – så enkelt men ändå så otroligt lyxig!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällenBrand logo
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

Pasta i purjolökssås med krispig pancetta

Krämig sås och krispig pancetta, riktig vardagslyx! Vill du ha den vego kan du steka kapris knaprig i stället för pancetta.

Bjud på pasta i purjolökssås med krispig pancetta

4 portioner

Du behöver:

250 g pancetta eller bacon
1 msk olivolja, till stekning
3 purjolökar
1 tsk torkad rosmarin
25 g smör till stekning
½ dl vitt vin
2 dl grönsaksbuljong
2 dl vispgrädde
Salt och peppar
400 g färsk pasta

Till servering:

25 g parmesan
Blandad grönsallad

Gör så här:

  1. Skär pancettan i tärningar och stek dem knapriga i olja i en panna. Låt rinna av på hushållspapper. Skölj purjolökarna noga och skär dem i tunna skivor. Fräs purjolök och rosmarin i smör i en djup panna i ca 2 minuter. Tillsätt vitt vin och låt koka upp. Tillsätt buljong och grädde, låt koka upp och låt sjuda i 5–7 minuter, tills såsen tjocknar något. Smaka av med salt och peppar.
  2. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av i ett durkslag, spara lite av kokvattnet.
  3. Vänd pastan i purjolökssåsen, späd eventuellt med lite pastavatten för extra krämighet. Strö över krispig pancetta och servera med nyriven parmesan och en grönsallad.

Recept: Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Columbus Leth

Annons