Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Krämig pasta kålbonara

03 sep, 2021
AvRedaktionen ELLE
Recept på krämig pasta kålbonara
Är pasta carbonara din favorit så är det pasta kålbonara du ska testa här näst – en krämig variant av klassikern med säsongens svartkål och pecorino.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
TV: Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällenBrand logo
TV: Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

Pasta kålbonara

Klassikern carbonara blir god att uppdatera med säsongens svartkål.

Så gör du pasta kålbonara

4 portioner

Annons

Du behöver:

350 g spaghetti
1 knippe svartkål
100 g tärnat bacon
2 ägg
1 äggula
75 g riven pecorino
Nymalen svartpeppar

Till servering:

20 g riven pecorino
Svartpeppar

Gör så här:

  1. Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen. Skölj och strimla svartkålen och låt den koka med spaghettin under den sista minuten. Spar cirka 1 dl kokvatten och låt pasta och kål rinna av i ett durkslag.
  2. Stek bacon i en stor stekpanna. Vispa ihop ägg, äggula, riven pecorino och svartpeppar i en skål. Vänd ner pastan i baconet i stekpannan. Stäng av värmen och vänd ner äggblandningen, tillsätt kokvatten och rör tills pastan är krämig.
  3. Servera med riven pecorino och svartpeppar på toppen.

Recept: Timm Vladimir Foto: Columbus Leth, Inge Skovdal

TV: 3 lyxiga och enkla recept på vardagsmatBrand logo
TV: 3 lyxiga och enkla recept på vardagsmat
Annons