Krämig pasta kålbonara
03 sep, 2021
AvRedaktionen ELLE
Är pasta carbonara din favorit så är det pasta kålbonara du ska testa här näst – en krämig variant av klassikern med säsongens svartkål och pecorino.
Annons
Pasta kålbonara
Klassikern carbonara blir god att uppdatera med säsongens svartkål.
4 portioner
Annons
Du behöver:
350 g spaghetti
1 knippe svartkål
100 g tärnat bacon
2 ägg
1 äggula
75 g riven pecorino
Nymalen svartpeppar
Till servering:
20 g riven pecorino
Svartpeppar
Gör så här:
- Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen. Skölj och strimla svartkålen och låt den koka med spaghettin under den sista minuten. Spar cirka 1 dl kokvatten och låt pasta och kål rinna av i ett durkslag.
- Stek bacon i en stor stekpanna. Vispa ihop ägg, äggula, riven pecorino och svartpeppar i en skål. Vänd ner pastan i baconet i stekpannan. Stäng av värmen och vänd ner äggblandningen, tillsätt kokvatten och rör tills pastan är krämig.
- Servera med riven pecorino och svartpeppar på toppen.
Recept: Timm Vladimir Foto: Columbus Leth, Inge Skovdal
Annons