Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Färsk pasta med bacon och gräddig spenatsås

10 jan, 2022
AvRedaktionen ELLE
Recept på färsk pasta med bacon och gräddig spenatsås
Om du kör hemmakontor och ska laga ihop en riktigt god men snabb lunch så rekommenderar vi denna färska pasta med gräddig spenatsås och knaperstekt bacon.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällenBrand logo
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

Färsk pasta med bacon och gräddig spenatsås

Lättlagad rätt, perfekt en kulen och småkall dag.

Lättlagad färsk pasta med bacon och gräddig spenatsås

4 portioner

Du behöver:

1 gul lök
1 purjolök
250 g svamp
100 g färsk spenat
2 msk olivolja till stekning
1 dl grönsaksbuljong
2 dl vispgrädde
2 msk citronjuice
1 tsk torkad timjan
Salt och nymalen svartpeppar

Till servering:

300 g färsk pasta
200 g bacon

Gör så här:

  1. Skala och hacka löken fint. Rengör purjolöken och skär i tunna skivor. Rengör svampen och skär dem på mitten. Skölj spenaten.
  2. Stek lök och purjolök i olja i en kastrull eller djup panna tills de är genomskinliga. Tillsätt svamp och stek tills den får lite färg. Tillsätt spenaten och låt den bara falla ihop. Tillsätt buljong och grädde och låt såsen koka upp.
  3. Sänk till medel-låg värme och sjud såsen tills den tjocknar något. Smaksätt med citronsaft och krydda med timjan, salt och peppar.
  4. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av. Skär baconet i tärningar och stek krispigt och gyllene i en het panna. Låt rinna av på smörpapper.
  5. Vänd ner den nykokta pastan i såsen. Strö bacontärningar över pastan och servera rykande varmt.

Recept: Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Columbus Leth

Annons