Färsk pasta med bacon och gräddig spenatsås
10 jan, 2022
AvRedaktionen ELLE
Om du kör hemmakontor och ska laga ihop en riktigt god men snabb lunch så rekommenderar vi denna färska pasta med gräddig spenatsås och knaperstekt bacon.
Annons
Färsk pasta med bacon och gräddig spenatsås
Lättlagad rätt, perfekt en kulen och småkall dag.
4 portioner
Du behöver:
1 gul lök
1 purjolök
250 g svamp
100 g färsk spenat
2 msk olivolja till stekning
1 dl grönsaksbuljong
2 dl vispgrädde
2 msk citronjuice
1 tsk torkad timjan
Salt och nymalen svartpeppar
Till servering:
300 g färsk pasta
200 g bacon
Gör så här:
- Skala och hacka löken fint. Rengör purjolöken och skär i tunna skivor. Rengör svampen och skär dem på mitten. Skölj spenaten.
- Stek lök och purjolök i olja i en kastrull eller djup panna tills de är genomskinliga. Tillsätt svamp och stek tills den får lite färg. Tillsätt spenaten och låt den bara falla ihop. Tillsätt buljong och grädde och låt såsen koka upp.
- Sänk till medel-låg värme och sjud såsen tills den tjocknar något. Smaksätt med citronsaft och krydda med timjan, salt och peppar.
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av. Skär baconet i tärningar och stek krispigt och gyllene i en het panna. Låt rinna av på smörpapper.
- Vänd ner den nykokta pastan i såsen. Strö bacontärningar över pastan och servera rykande varmt.
Recept: Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Columbus Leth
Annons