Pasta med bakade tomater och parma
4 portioner
Du behöver:
300 g spaghetti
200 g färsk grönkål
Några skivor parmaskinka
Bakade tomater:
500 g körsbärstomater
1 tsk strösocker
1 msk torkade chiliflingor
1 msk olivolja
Salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
Värm ugnen till 130°. Skölj och halvera tomaterna. Fördela dem i en ugnsfast form med snittytan uppåt. Droppa olja och strö socker, chili, salt och peppar över. Baka i ugnen i 1 timme. Låt sedan svalna något.
Höj ugnsvärmen till 200°. Fördela parmaskinka på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper. Baka i ugnen ca 6 minuter.
Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen. Riv loss små bitar av grönkål, släng den träiga mitten. Låt grönkålen koka med pastan under sista minuten av koktiden. Slå av vattnet. Blanda pasta, grönkål och ugnsbakade tomater. Droppa lite olivolja och smula parmaskinka över före servering.
Av: Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Betina Hastoft
LÄS MER: