Pasta med basilika och vitlöksfrästa champinjoner
07 feb, 2017
AvRedaktionen
Vegetarisk pasta med basilika och vitlöksfrästa champinjoner. Så enkelt, men ändå så gott! Vrid gärna några extra varv på pepparkvarnen över pastan före servering.
Annons
4 personer
Tid: 25 minuter
Du behöver:
pasta till 4 personer (gärna tagliatelle)
400–500 g färska champinjoner (skivade)
2 vitlöksklyftor (finhackade)
olivolja och smör
salt och peppar
1 kruka färsk basilika
50 g fin- och färskriven parmesanost
Gör så här:
Fräs svampen tillsammans med vitlök i några matskedar olivolja och en klick smör. Salta och peppra och låt champinjonerna få en fin gyllenstekt färg. Strimla ungefär hälften av basilikabladen och strö dem över. Häll på ett par matskedar olivolja och blanda runt. Lägg färdigkokt pasta i en skål och häll över svampblandningen. Avsluta med att strö på finriven parmesanost och några fina basilikablad. Vrid gärna några extra varv på pepparkvarnen över pastan före servering.
Annons