Pasta med broccoli- och grönkålspesto
Ancient grains är egentligen ingen nyhet. Tvärtom så är det oförädlade gryn med anor från stenåldern. GoGreen lanserar nu två nya pastasorter, som både är glutenfria och ekologiska: Penne med röda linser, bovete & teff samt Fusilli med gröna ärter, bovete & quinoa.
Kocken och bloggaren Siri Barje, som även driver Instagramkontot @olivehummer, har tagit fram ett grönt och gott recept.
– Jag gillar att testa nya saker som gör grön matlagning enklare och roligare. Den här magiska peston gjord på grönkål och broccoli passar bra ihop med GoGreens ancient grains-pasta. Den är färgstark, löjligt snabb och enkel samt otroligt god, säger Siri Barje.
Pasta med broccoli- och grönkålspesto med rostade pumpakärnor
För 2 personer
Du behöver:
200 g Ekologisk Glutenfri Ancient Grains Penne
1 msk olivolja
1⁄2 broccolihuvud
1-2 stjälkar grönkål, enbart bladen
1 msk pumpakärnor
1⁄4 kruka basilika + extra blad till servering
1⁄2 dl god olivolja
1 vitlöksklyfta
några droppar citronsaft
salt och peppar
Gör så här:
1. Koka pastan enligt anvisningar på paketet, spara lite kokvatten i en kopp. Blanda sedan pastan med olivolja.
2. Rosta pumpakärnorna i torr panna tills de är lite gyllene, spara lite till servering. Ställ åt sidan.
3. Hacka broccoli grovt. Dela vitlöken i mindre bitar.
4. Mixa broccoli, grönkål, olivolja, vitlök, basilika och hälften av pumpakärnorna till en grov röra. Är den för lös? Tillsätt mer pumpakärnor. Är den för fast? Tillsätt lite av pastavatten och mixa igen. Smaka av med salt, peppar och lite citronsaft.
5. Blanda peston med pastan för servering och lägg upp på ett fint fat. Dekorera med basilika och pumpakärnor.