Krämig pasta med brödkrisp, grönkål och pocherat ägg
30 aug, 2019
AvRedaktionen
En god pastarätt med många härliga texturer, krämighet från ägget, krisp från grönkål och frasighet från brödet.
Annons
4 portioner
Du behöver:
350 g spaghetti
6 blad grönkål
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 dl olivolja
1 nypa chiliflingor
flingsalt och svartpeppar
Brödkrisp:
4 skivor lantbröd eller levain
1 msk olivolja
Till servering:
4 pocherade ägg
Gör så här:
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
- Skär bort den hårda stammen från grönkålen och riv med fingrarna kålen i mindre bitar.
- Skala och skiva löken och vitlöken tunt och stek i olivolja några minuter så löken blir glansig och genomskinlig, men inte får färg.
- Tillsätt grönkålen och stek tills den mjuknar. Krydda med chili, flingsalt och svartpeppar.
- Skär bort kanterna från brödet.
- Bryt i mindre bitar och stek krispigt i lite olja i en stekpanna eller pensla med olja och grilla i ugnen några minuter.
- Blanda kål och lök med nykokt pasta.
- Strö de krispiga brödbitarna över och servera med pocherade eller lättstekta ägg.
Recept: Sanna Kekälainen och Frida Eriksson
Foto: Kirsi-Marja Savola
Annons