Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Pasta med chili och limesalsa

06 feb, 2014
AvSofie Nyblin
Vegetarisk pastarätt med chili och limesalsa. En lite bredare pasta, som tagliatelle, ger matigt motstånd mot hettan i salsan.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Pasta med chili och limesalsa.
Pasta med chili och limesalsa.

4 personer

Tid: 15 minuter

Du behöver:

pasta till 4 personer (gärna tagliatelle)

1 kruka färsk basilika

1 knippe bladpersilja

saft av 2 limefrukter

1–2 chilifrukter

2 vitlöksklyftor (finhackade)

100 g cashewnötter

1/2 dl olivolja

salt och peppar

Gör så här:

Finhacka alla ingredienser till salsan (kärna ur chilifrukten först och pressa ner limesaften) och kör allt till en slät salsa med hjälp av handmixer eller i en matberedare. Smaka av med salt och peppar och servera till pastan.

Annons