Pasta med grönkålspesto och grönkålschips
07 okt, 2021
AvRedaktionen ELLE
Grönkålen är i säsong från oktober till mars – passa på att maxa pastan med både grönkålspesto och grönkålschips!
Annons
Pasta med grönkålspesto och grönkålschips
Grön pasta med maxad smak!
4 portioner
Du behöver:
400 g färsk pasta
20 g parmesan
Grönkålschips:
150 g färsk grönkål
1 msk olivolja
Salt
Grönkålspesto:
100 g valnötter
150 g färsk grönkål
1 dl olivolja
2 vitlöksklyftor
½ citron
50 g parmesan
Salt
Gör så här:
- Värm ugnen till 150°. Skölj och torka grönkålen. Riv bladen från stjälkarna och massera dem med olivolja och salt i en skål. Bred ut bladen på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Rosta grönkålen i ugnen i cirka 20 minuter, tills den är spröd.
- Rosta valnötterna i en torr panna och låt svalna något. Skölj och torka grönkålen. Riv bladen från stjälkarna. Blanda grönkålsbladen med olivolja, skalad vitlök och citronsaft i en mixer eller matberedare tills du får en grön massa. Tillsätt rostade valnötter och riven parmesan och mixa igen tills peston får en krämig men ändå grov konsistens. Smaka av med salt.
- Koka den färska pastan enligt anvisningarna på förpackningen och vänd sedan ner grönkålspeston i pastan tillsammans med 2 msk av det avrunna pastavattnet. Toppa med grönkålschips och parmesanflingor och servera.
Recept: Emma Martiny Foto: Winnie Methmann
Annons