Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Pasta med grönkålspesto och grönkålschips

07 okt, 2021
AvRedaktionen ELLE
Recept på pasta med grönkålspesto och grönkålschips
Grönkålen är i säsong från oktober till mars – passa på att maxa pastan med både grönkålspesto och grönkålschips!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällenBrand logo
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

Pasta med grönkålspesto och grönkålschips

Grön pasta med maxad smak!

Så gör du pasta med grönkålspesto och grönkålschips

4 portioner

Du behöver:

400 g färsk pasta
20 g parmesan

Grönkålschips:

150 g färsk grönkål
1 msk olivolja
Salt

Grönkålspesto:

100 g valnötter
150 g färsk grönkål
1 dl olivolja
2 vitlöksklyftor
½ citron
50 g parmesan
Salt

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 150°. Skölj och torka grönkålen. Riv bladen från stjälkarna och massera dem med olivolja och salt i en skål. Bred ut bladen på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Rosta grönkålen i ugnen i cirka 20 minuter, tills den är spröd.
  2. Rosta valnötterna i en torr panna och låt svalna något. Skölj och torka grönkålen. Riv bladen från stjälkarna. Blanda grönkålsbladen med olivolja, skalad vitlök och citronsaft i en mixer eller matberedare tills du får en grön massa. Tillsätt rostade valnötter och riven parmesan och mixa igen tills peston får en krämig men ändå grov konsistens. Smaka av med salt.
  3. Koka den färska pastan enligt anvisningarna på förpackningen och vänd sedan ner grönkålspeston i pastan tillsammans med 2 msk av det avrunna pastavattnet. Toppa med grönkålschips och parmesanflingor och servera.

Recept: Emma Martiny Foto: Winnie Methmann

Annons