Pasta med kyckling, mejram, hasselnötter och parmesan
4 portioner
Du behöver:
1 gul lök
2 klyftor vitlök
4 hela kycklinglår
Olivolja till stekning
2 dl torrt vitt vin
1 lagerblad
2–3 kvistar färsk mejram
2 dl kycklingbuljong
Salt och nymalen svartpeppar
500 g pasta, gärna pappardelle eller fettuccine
75 g hasselnötter
1 msk smör till stekning
Till servering:
Färsk mejram
Riven parmesan
Gör så här:
1. Skala och hacka lök och vitlök fint.
2. Stek kycklinglåren gyllenbruna i olja i en gryta ihop med lök och vitlök.
3. Tillsätt vin och låt det koka ner till hälften.
4. Tillsätt lagerblad, mejram och buljong och låt kycklinglåren småkoka under lock i ca 1 timme, tills köttet är mört.
5. Ta upp kycklingen från grytan och pilla loss köttet från benen. Kasta benen och skinnet.
6. Sila stekskyn och koka ner den till en sås. Smaka av med salt och peppar.
7. Koka pastan al dente enligt anvisning på förpackningen.
8. Rosta nötterna i en torr stekpanna och gnid dem sedan i en torr ren kökshandduk så skalen lossnar.
9. Hacka nötterna grovt och rosta dem igen i lite smör i stekpannan.
10. Vänd ihop kycklingköttet, såsen och nötterna och värm upp.
11. Krydda med salt och peppar, vänd ner pastan och servera med rikligt med mejram och riven parmesan.
Av: Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Betina Hastoft
LÄS MER:
5 lyxiga och smakrika pastarätter