Pasta med kyckling och soltorkad tomat
04 okt, 2021
AvRedaktionen ELLE
Bjud på en krämig, mättande pasta med kyckling, purjolök och soltorkad tomat. Givetvis serveras den med nyriven parmesan toppen.
Annons
Krämig pasta med kyckling och soltorkad tomat
Vänd ner den nykokta pastan i såsen och servera direkt med nyriven parmesan.
4 portioner
Du behöver:
400 g valfri pasta, tex penne
1 purjolök
500 g strimlad kycklingfilé
1 msk olivolja till stekning
Salt och nymald svartpeppar
4 dl matlagningsgrädde
1 msk pastavatten
1 msk kycklingfond
150 g soltorkade tomater i olja
150 g babyspenat
Till servering:
Nyriven parmesan
Gör så här:
- Koka pastan al dente enligt anvisning på förpackningen. Spara lite pastavatten. Ansa och strimla purjon. Bryn kycklingen i olja i en gryta, ca 2 minuter. Tillsätt purjon och låt den steka med en stund. Salta och peppra.
- Tillsätt grädde, pastavatten och kycklingfond och låt sjuda 3 minuter. Låt tomaterna rinna av. Skölj spenaten. Tillsätt tomater och spenat i grytan. Låt sjuda ett par minuter. Vänd ner pastan i såsen. Servera i djupa skålar med nyriven parmesan på toppen.
Recept: Gitte Heidi Rasmussen Foto: Stine Christiansen
Annons