Pasta med kycklingragu och tryffel
25 aug, 2023
AvGitte Heidi Rasmussen
Kycklingragun blir extra lyxig när du smaksätter den med tryffel. Servera gärna med pasta och toppa med riven parmesan.
Annons
Pasta med kycklingragu och tryffel
Toppas med tryffel och parmesan.
2 portioner
Annons
Du behöver:
150 g pasta
300 g kycklingfärs
2 tsk olivolja, till stekning
1 vitlöksklyfta
1 schalottenlök
2 kvistar färsk oregano
2 kvistar färsk timjan
1 msk färsk rosmarin
2 dl oxköttbuljong
100 g färsk spenat
200 g frysta ärter
Vit tryffelolja
Till servering:
25 g parmesan
1 näve bredbladig persilja
Gör så här:
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
- Stek färsen i olja i en gryta på hög värme. Skala och finhacka vitlök och lök. Skölj och finhacka örterna. Vänd ner lök, vitlök och örter i grytan och låt det steka med i 2 minuter. Tillsätt buljongen och låt det sjuda i 5minuter. Skölj spenaten och vänd ner den och ärterna. Koka i 2–3 minuter och smaka av med tryffelolja.
- Servering: Blanda den nykokta pastan med ragun och lägg upp rätten i djupa tallrikar. Toppa med generöst med riven parmesan och hackad persilja.
Foto: Betina Hastoft
Annons