Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Pasta med musslor och gremolata

03 feb, 2014
AvSofie Nyblin
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
0071_EMV1101.pdf

Pasta med musslor och gremolata

4 personer

Tid: 20 minuter

En smak av Medelhavet – snabbt och enkelt.

pasta till 4 personer (gärna farfalle eller penne)

400 g musslor på burk

olivolja

2–3 vitlöksklyftor

1 kruka färsk basilika

1 knippe bladpersilja

1 citron (finrivet skal och saft)

salt och peppar

Koka pasta och fräs under tiden musslorna hastigt i några matskedar olivolja. Blanda finhackad vitlök, basilika, persilja och citronskal och vänd ner i musslorna. Pressa i lite citronsaft (efter smak) och smaka av med salt och peppar. Servera musslorna på pastan.

Av Anna Jonassen Foto Peter Phillips

Annons