Pasta med tre sorters pesto
4 personer
Tid: 5 minuter
1. Klassisk pesto:
50 g pinjenötter
1 kruka basilika
2 vitlöksklyftor
1/2 dl finriven parmesanost
1/2 dl olivolja (eller lite mer för en lösare konsistens)
salt
Gör så här: Rosta pinjenötterna i torr panna tills de fått lite färg (håll koll så att de inte bränns!). Mixa nötter, basilika, vitlök och ost. Rör ut med olja. Smaka av med salt.
2. Dillpesto:
1 kruka dill
50 g mandel eller hasselnötter
1/2 dl riven Västerbottenost
1/2 dl olja (eller mer för en lösare konsistens)
salt
svartpeppar
Gör så här: Mixa dill, mandel och ost. Rör ut med oljan. Smaka av med salt och svartpeppar
3. Röd pesto:
15–20 soltorkade tomater
100 g valnötter
1 vitlöksklyfta
1/2 dl olja
salt
svartpeppar
Gör så här: Mixa tomater, valnötter och vitlök. Rör ut med olja. Smaka av med salt och svartpeppar.
Av: Pia Hall
Foto: Christina Sundien