Fräsch pasta med pistasch, brysselkål och getost
12 feb, 2021
AvRedaktionen ELLE
Grön och god pasta med brysselkål och krispiga pistachnötter som piggar upp. Servera tillsammans med en generös bit syrlig getost!
Annons
Pasta med pistasch, brysselkål och getost
Brysselkål som får vända i pannan tillsammans med lite olivolja blir härligt knaprig och smakrik.
4 portioner
Du behöver:
300 g spaghetti
600 g brysselkål
2 msk olivolja
1 msk vit balsamvinäger
Salt och nymald svartpeppar
400 g getost, gärna färsk
2 msk hackade pistaschnötter
Gör så här:
- Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen.
- Rensa brysselkålen genom att ta bort de yttersta bladen runt. Skiva resten av brysselkålen tunt. Fräs den i olivolja några minuter, men den ska fortfarande ha tuggmotstånd, rör ner balsamvinäger och fräs någon minut till. Smaka av med salt och peppar.
- Blanda den nykokta och avrunna spaghettin med kålen. Lägg upp i djupa tallrikar, lägg på getosten och strö över pistaschnötter och servera.
Recept: Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft
LÄS MER:
Annons