Pasta med salsiccia, tomat och parmesan
05 jan, 2023
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Salsiccia är som gjord för att serveras med hackade tomater, färsk pasta och riven parmesan. En riktigt enkel men ack så god rätt!
Annons
Pasta med salsiccia, tomat och parmesan
Inkråmet i en salsiccia är full av smak och formas lätt till små köttbullar.
2 portioner
Annons
Du behöver:
300 g salsiccia (eller merguez)
1 msk olivolja till stekning
1 frp hackade tomater (gärna med örter)
3 dl kycklingbuljong
100 g körsbärstomater
250 g färsk pasta (t ex tagliatelle)
Salt och peppar
Till servering:
En näve bladpersilja
Parmesan
Gör så här:
- Tryck ut innanmätet ur korvarna i små kluttar och stek i olja i en djup panna tills gyllene och spröda. Skaka pannan då och då, så att köttbullarna blir runda.
- Tillsätt hackade tomater och buljong och låt koka upp. Skölj körsbärstomaterna och lägg dem i pannan tillsammans med okokt pasta. Lägg på lock och låt puttra i ca 10 minuter, tills pastan är kokt och al dente. Smaka av med salt och peppar.
- Servering: Skölj och hacka persiljan och strö över pastan tillsammans med nyriven parmesan. Servera genast.
Foto: Betina Hastoft
Annons