Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Pasta med tomater, vin och vitlöksolja

24 maj, 2021
AvRedaktionen ELLE
Recept på pasta med tomater, vin och vitlöksolja
Om du är en av dem som odlat tomater hemma så är detta receptet för dig! Den här fräscha pastan med tomater, vin och vitlöksolja är som gjord för lata dagar i sommar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällenBrand logo
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

Pasta med tomater, vin och vitlöksolja

Den här pastan kommer du laga flera gånger om!

Bjud på pasta med tomater, vin och vitlöksolja

4 portioner

Du behöver:

1 vitlöksklyfta
4 msk olivolja
20 små plommontomater
½ knippe färsk basilika
2 msk vitt matlagningsvin
½ msk flingsalt
Nymalen svartpeppar
300 g färsk pasta
40 g parmesan

Gör så här:

  1. Fräs vitlöksklyftan i olja tills oljan tagit smak från vitlöken. Skölj tomaterna, skär i halvor på längden och låt fräsa i oljan på låg värme. Plocka basilikan från stjälkarna, lägg ner stjälkarna i oljan tillsammans med vin. Låt puttra i 7–8 minuter tills tomaterna mjuknat men inte tappat formen helt. Krydda med salt och peppar.
  2. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen, cirka 2–3 minuter. Låt pastan rinna av, spara pastavattnet. Vänd ner den i tomatsåsen, justera konsistensen med någon matsked pastavatten. Vänd ner grovhackad basilika och parmesan och servera genast medan pastan är ljummen.

Recept: Julie Polar de Greeve, Mikkel Karstad Foto: Aller Media DK, Julie Polar de Greeve, Stine Christianssen

Annons