Pasta pancetta med valnötter och parmesan
15 maj, 2019
AvRedaktionen
Pasta kanske inte förknippas med lyx, men den här rätten passar lika bra en lyxig vardag som på helgen. Originalets pancetta är bytt mot betydligt mer prisvärt stekfläsk – som smakar minst lika gott!
Annons
4 personer
Du behöver:
200 g stekfläsk
1 liten zucchini
1 gul lök
1 dl hackade valnötter
persilja
salt
4 port tagliatelle
olivolja
1 vitlöksklyfta
salt och svartpeppar
¼–½ citron
1 dl grovriven parmesan eller annan lagrad hårdost
Gör så här:
- Skär fläsk och zucchini i små tärningar. Hacka gul lök, valnötter och persilja – utan att blanda dem.
- Koka upp vatten, salta och lägg i pastan.
- Rosta valnötterna i en torr stekpanna och häll över dem i en skål. Fräs sedan fläsket och löken i olivolja i stekpannan tills det börjar ta färg. Lägg i zucchinin, pressa i vitlöken och låt fräsa en kort stund till. Smaka av med salt och peppar och en skvätt citron.
- Lägg upp pastan på ett stort fat. Ringla ett par matskedar olivolja över pastan och strö på fläskfräset. Fortsätt med parmesan, den hackade persiljan, valnötterna och lite rivet citronskal.
Receptet är hämtat ur kokboken ”Laga lyxigt med liten kassa” (Semic) av Karolina Olson Haglund.
Foto: Karolina Olson Haglund, Lanna Olsson
Annons