Pasta penne med tomatpesto och chorizo
25 aug, 2023
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Tomatpesto och chorizo är som gjorda för att serveras ihop med din favoritpasta, just här har vi valt penne. Toppa med rucola och riven parmesan.
Annons
Pasta penne med tomatpesto och chorizo
Den spanska korven ger pastarätten mycket smak och kraft, medan rucola och tomater ger fräschör.
4 portioner
Annons
Du behöver:
400 g penne
175 g hackade soltorkade tomater i olja
150 g lufttorkad chorizo
1 msk olivolja till stekning
150 g plommontomater
25 g parmesan
1 näve färsk oregano
Salt och svartpeppar
Till servering:
50 g rucola
25 g parmesan
Gör så här:
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Ta kastrullen från värmen när det återstår ca 1 minut av koktiden och häll av pastan.
- Mixa de soltorkade tomaterna tillsammans med oljan som de legat i till en tjock pesto i en mixer eller matberedare.
- Skär chorizon i tunna skivor. Värm upp en djup stekpanna med olja och stek chorizoskivorna i 1–2 minuter på varje sida tills de är gyllene och knapriga. Skölj tomaterna och dela dem på mitten.
- Riv parmesanosten grovt. Skölj och plocka oreganon. Blanda den kokta pastan med oregano, parmesan, den mixade soltorkade tomatpeston, chorizo och tomater i kastrullen och blanda väl. Krydda med salt och peppar.
- Servering: Lägg upp pastarätten i djupa tallrikar och toppa med rucola och riven parmesan.
Foto: Columbus Leth
Annons