Pasta med squash, purjolök, vitlök och ricotta
14 aug, 2017
AvRedaktionen
Krämig pastarätt med squash, purjolök, vitlök och ricotta. Salvia och citron ger fräschhet och sting till pastan.
Annons
4 personer
Tid: 20 minuter
Du behöver:
1 squash
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
8–10 blad färsk salvia
4 portioner paccheri (eller annan kortskuren pasta)
250 g ricotta
1/2 citron (rivet skal)
salt och svartpeppar
Gör så här:
Hyvla squashen till band med en potatisskalare. Hacka purjon. Finhacka vitlöken. Fräs squash, purjo och vitlök i olja. Rör i salvian sista minuten. Koka under tiden pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av pastavattnet, men spara 1/2 dl. Häll tillbaka pastan i kastrullen. Rör ner squash, purjo, vitlök och ricotta. Blanda ut med lite av det sparade pastavattnet för en krämigare konsistens. Rör i citronskal. Smaka av med salt och peppar.
Av: Pia Hall
Foto: Christina Sundien
Annons