Pasta med pumpa, pancetta och gorgonzola
19 nov, 2018
AvRedaktionen
Söt pumpa, salt pancetta och smakrik ost gör den här pastarätten till en krämig höstfavorit. Toppa med skivad gorgonzola.
Annons
4 personer
Ingredienser:
1 butternutpumpa
150 g pancetta
400 g bandpasta
1 schalottenlök, finhackad
3 rosmarinkvistar
olivolja
salt
färskmald svartpeppar
150 g gorgonzola
Gör så här:
- Halvera pumpan, gröp ur kärnorna och skala pumpan, skär fruktköttet i tärningar.
- Skär pancettan i tärningar och stek i stekpanna, låt rinna av på hushållspapper.
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
- Fräs schalottenlök, pumpa och rosmarin i olja i 5–6 minuter tills de är mjuka.
- Lyft ur rosmarinkvistarna, tillsätt pancettan, rör om och låt bli varmt.
- Blanda röran med pastan och smaka av med salt och svartpeppar.
- Lägg upp på tallrik och toppa med skivad gorgonzola.
Av: Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Betina Hastoft
Annons