Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Pasta med pumpa, pancetta och gorgonzola

19 nov, 2018
AvRedaktionen
Pasta med pumpa, pancetta och gorgonzo
Söt pumpa, salt pancetta och smakrik ost gör den här pastarätten till en krämig höstfavorit. Toppa med skivad gorgonzola.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Ingredienser:

1 butternutpumpa

150 g pancetta

400 g bandpasta

1 schalottenlök, finhackad

3 rosmarinkvistar

olivolja

salt

färskmald svartpeppar

150 g gorgonzola

Gör så här:

  1. Halvera pumpan, gröp ur kärnorna och skala pumpan, skär fruktköttet i tärningar.
  2. Skär pancettan i tärningar och stek i stekpanna, låt rinna av på hushållspapper.
  3. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  4. Fräs schalottenlök, pumpa och rosmarin i olja i 5–6 minuter tills de är mjuka.
  5. Lyft ur rosmarinkvistarna, tillsätt pancettan, rör om och låt bli varmt.
  6. Blanda röran med pastan och smaka av med salt och svartpeppar.
  7. Lägg upp på tallrik och toppa med skivad gorgonzola.
Pasta med pumpa, pancetta och gorgonzola.
Pasta med pumpa, pancetta och gorgonzola.

Av: Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Betina Hastoft

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons