Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Pasta Puttanesca

05 feb, 2014
AvSofie Nyblin
Pasta Puttanesca är en klassisk italiensk pastarätt som du lagar på några minuter. Garnera med oliver och basilikablad till serveringen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Pasta Puttanesca.
Pasta Puttanesca.

4 personer

Tid: 15 minuter

Du behöver:

spagetti till 4 personer

1/2 rödlök (hackad)

smör

1–2 vitlöksklyftor (finhackad)4 tomater

30–35 urkärnade svarta oliver

6 sardeller, benfria i olja

1 msk rödvinsvinäger

1 kruka färsk basilika

3 msk kapris

Gör så här:

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Stek rödlöken i lite smör tillsammans med finhackad vitlök så att de mjuknar men inte tar färg. Skär ett kryss i varje tomat och skålla dem hastigt i kokande vatten. Dra av skalet och kärna ur dem. Mixa tomatköttet tillsammans med övriga ingredienser (spara några oliver) med hjälp av en stavmixer eller i en matberedare. Garnera med oliver och basilikablad till serveringen.

Av: Anna Jonassen
Foto: Peter Phillips

Annons