Pasta Puttanesca
05 feb, 2014
AvSofie Nyblin
Pasta Puttanesca är en klassisk italiensk pastarätt som du lagar på några minuter. Garnera med oliver och basilikablad till serveringen.
Annons
4 personer
Tid: 15 minuter
Du behöver:
spagetti till 4 personer
1/2 rödlök (hackad)
smör
1–2 vitlöksklyftor (finhackad)4 tomater
30–35 urkärnade svarta oliver
6 sardeller, benfria i olja
1 msk rödvinsvinäger
1 kruka färsk basilika
3 msk kapris
Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Stek rödlöken i lite smör tillsammans med finhackad vitlök så att de mjuknar men inte tar färg. Skär ett kryss i varje tomat och skålla dem hastigt i kokande vatten. Dra av skalet och kärna ur dem. Mixa tomatköttet tillsammans med övriga ingredienser (spara några oliver) med hjälp av en stavmixer eller i en matberedare. Garnera med oliver och basilikablad till serveringen.
Av: Anna Jonassen
Foto: Peter Phillips
Annons