Mustig pasta vegobolognese
27 jan, 2022
AvRedaktionen ELLE
Pasta vegobolognese är en rätt som mättar många och fungerar lika bra som matlåda dagarna som följer!
Annons
Mustig pasta vegobolognese
En klassiker uppdaterad med mycket mättande grönt.
4 portioner
Du behöver:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
4 stjälkar rosmarin
2 msk rapsolja, till stekning
2 morötter
1 aubergine
2 bladselleristjälkar
250 g vegofärs
100 g soltorkade tomater
1 paket krossade tomater
2 dl rödvin
Salt och nymalen svartpeppar
Till servering:
500 g pasta
1 kruka färsk basilika
50 g parmesan
Gör så här:
- Skala lök och vitlök och finhacka. Skölj rosmarin och plocka bladen, hacka fint. Stek rosmarin, lök och vitlök i olja i 2 minuter tills de mjuknar men inte tar färg. Skala morötterna och skär i små tärningar. Skölj aubergine och skär i små tärningar. Skölj selleri och skär i tunna skivor. Vänd ner grönsakerna i lökblandningen och låt fräsa med i 5 minuter. Tillsätt vegofärs och fräs i ytterligare 5 minuter.
- Mixa de soltorkade tomaterna med de krossade tomaterna i en blender. Vänd ner tomatblandningen i grytan tillsammans med rödvin. Låt puttra under lock i 1 timme. Smaka av med salt och peppar.
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Servera bolognesen med pasta, färsk basilika och färskriven parmesan.
Recept: Linn Grubbström Foto: Columbus Leth
Annons