Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Mustig pasta vegobolognese

27 jan, 2022
AvRedaktionen ELLE
Recept på mustig pasta vegobolognese
Pasta vegobolognese är en rätt som mättar många och fungerar lika bra som matlåda dagarna som följer!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällenBrand logo
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

Mustig pasta vegobolognese

En klassiker uppdaterad med mycket mättande grönt.

Laga en mustig pasta vegobolognese

4 portioner

Du behöver:

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
4 stjälkar rosmarin
2 msk rapsolja, till stekning
2 morötter
1 aubergine
2 bladselleristjälkar
250 g vegofärs
100 g soltorkade tomater
1 paket krossade tomater
2 dl rödvin
Salt och nymalen svartpeppar

Till servering:

500 g pasta
1 kruka färsk basilika
50 g parmesan

Gör så här:

  1. Skala lök och vitlök och finhacka. Skölj rosmarin och plocka bladen, hacka fint. Stek rosmarin, lök och vitlök i olja i 2 minuter tills de mjuknar men inte tar färg. Skala morötterna och skär i små tärningar. Skölj aubergine och skär i små tärningar. Skölj selleri och skär i tunna skivor. Vänd ner grönsakerna i lökblandningen och låt fräsa med i 5 minuter. Tillsätt vegofärs och fräs i ytterligare 5 minuter.
  2. Mixa de soltorkade tomaterna med de krossade tomaterna i en blender. Vänd ner tomatblandningen i grytan tillsammans med rödvin. Låt puttra under lock i 1 timme. Smaka av med salt och peppar.
  3. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Servera bolognesen med pasta, färsk basilika och färskriven parmesan.

Recept: Linn Grubbström Foto: Columbus Leth

Annons