Pastramisnittar med pepparrotskräm och rödkålssallad
06 okt, 2021
AvRedaktionen ELLE
Krispiga, rökiga och lite söta pastramisnittar på rågbröd med het pepparrotskräm är det perfekta tilltugget! Servera med en uppfriskande rödkålssallad med apelsin och salta mandlar.
Annons
Pastramisnittar med pepparrotskräm
Krispigt, rökigt, sött och hett – vad mer kan man önska?
32 stycken
Annons
Du behöver:
200 g pastrami
1 rött äpple
2 msk vit balsamvinäger
1/2 dl rapsolja
Salt och peppar
8 skivor rågbröd
1 msk olivolja
Pepparrotskräm:
2 ½ dl crème fraiche
6 cm nyriven pepparrot
½ citron, rivet skal
Salt och nymalen peppar
Till servering:
Färsk timjan
Gör så här:
- Skölj och skär äpplet i små fina tärningar. Vänd ihop äppeltärningarna med vinäger, rapsolja, salt och peppar. Rör ihop crème fraiche med pepparrot, citronskal och smaka av med salt och peppar.
- Dela varje skiva rågbröd i 4 delar. Hetta upp olja i en kastrull och stek brödet krispigt.
- Lägg en klick pepparrotskräm på varje bit rågbröd, lägg på skivor av pastrami och en sked äppeltärningar. Garnera med timjan och servera direkt.
Rödkålssallad med apelsin och salta mandlar
Härligt gott och uppfriskande. Servera i små glas.
16 små glas
Du behöver:
½ rödkålshuvud
2 apelsiner
100 g salta mandlar
Dressing:
1 dl olivolja
1/2 dl färskpressad apelsinjuice
1 msk flytande honung
Salt och nymalen peppar
Gör så här:
- Skär rödkålen tunt, gärna med mandolin. Skala apelsinen och filea köttet. Spara saften i en skål och lägg åt sidan. Hacka mandlarna grovt.
- Rör ihop ingredienserna till dressingen och vänd ner den i rödkålen och apelsinfiléerna. Strö över mandlar, fördela i små glas och servera.
Recept: Camilla Zarah Lawes Foto: Betina Hastoft
Annons