Drömmig pavlova med jordgubbscoulis
02 mar, 2021
AvRedaktionen ELLE
Pavlova är en seg och härlig marängtårta som allt som oftast serveras med grädde och jordgubbar. Ställ fram den här drömmen efter maten och ingen kommer tacka nej!
Annons
Pavlova med jordgubbscoulis
Frasig maräng, frisk jordgubbscoulis och så lite godis på toppen!
4–6 portioner
Du behöver:
4 äggvitor
2 ¼ dl (220 g) strösocker
Jordgubbscoulis:
250 g jordgubbar (ev frysta, tinade och avrunna)
½ citron
½ dl (50 g) strösocker
Ev ½ dl vatten
Topping:
2 dl vispgrädde
1 msk florsocker
Garnering:
10 godisägg med choklad i olika storlekar
Jordgubbar
Hyvlad choklad
Gör så här:
- Värm ugnen till 120°. Vispa äggvitorna styva. Tillsätt lite socker i taget under fortsatt vispning. Vispa tills marängen är fast och blank.
- Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper och bred ut marängen i en hög cirkel i mitten. Grädda på nedersta falsen i ugnen i 1 ½ timme. Låt svalna i ugnen.
- Skölj och snoppa av jordgubbarna. Mixa jordgubbar med saften från ½ citron. Häll upp i en kastrull, tillsätt socker och vatten och koka upp. (Använder du frysta bär behövs eventuellt inget vatten.) Låt småkoka i 5 minuter och ta sedan från värmen och låt svalna helt.
- Vispa grädden fast, blanda ner florsockret och vispa lite mer. Ta ut marängen från ugnen och lägg på ett fat. Täck marängen med grädde, häll jordgubbscoulis ovanpå, garnera med chokladägg, jordgubbar och hyvlad choklad och servera.
Recept: Audrey Cosson Foto: Virgine Garnier
LÄS MER:
Annons