Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Pavlova med vaniljkräm och bär

12 dec, 2019
AvRedaktionen
Recept på pavlova med vaniljkräm och bär
Efterrättslyx! Denna pavlova med vaniljkräm och portvinsmarinerade bär är en riktig dröm. Pudra över florsocker vid servering.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4–6 portioner

Pavlova:

4 äggvitor

2 dl strösocker

1 msk potatismjöl

2 krm ättiksprit

Vaniljkräm:

2 dl vispgrädde

2 dl crème fraiche

1 tsk vaniljsocker

Portvinsmarinerade bär:

1 kanelstång

2 stjärnanis

250 g bär, t ex jordgubbar, blåbär, lingon

1 1/2 dl portvin

1 1/2 msk florsocker

Till servering:

1 msk florsocker

Gör så här:

  1. Lägg kanelstång, stjärnanis och bär i en skål, häll över portvin.
  2. Strö över florsocker och blanda runt.
  3. Låt stå i kylen över natten. Rör om försiktigt någon gång under tiden.
  4. Sätt ugnen på 125°.
  5. Vispa äggvitan till ett fast skum. Fortsätt vispa och tillsätt sockret lite i taget.
  6. Vispa i potatismjöl och ättiksprit tills marängen formar mjuka toppar.
  7. Bred ut marängsmeten i en stor och en mindre cirkel på en bakplåtspappersklädd plåt.
  8. Grädda cirka 1 timme.
  9. Stäng av ugnen, öppna ugnsluckan och låt marängen svalna i ugnen.
  10. Lägg den största marängen på ett fat.
  11. Vispa grädde, crème fraiche och vaniljsocker till ett fast skum.
  12. Skeda upp på marängen. Lyft ur kanel och stjärnanis från bären.
  13. Skeda bären över vaniljkrämen och lägg på den mindre marängen.
  14. Toppa med mer vaniljkräm och bär.
  15. Pudra över florsocker och servera.
Recept på pavlova med vaniljkräm och bär
Pavlova med vaniljkräm och bär.

Av: Sofia Andersson

Foto: Arto Vuohelainen

LÄS MER:

Festlig pavlova peach melba

Annons