Pavlova med passionsfrukt, hallon och pistage
01 feb, 2017
AvRedaktionen
Imponera med en perfekt pavlova, lika vacker som god. Marängen ska vara seg i mitten. Garnera med hallon, passions frukt och pistage.
Annons
4 personer
Du behöver:
6 äggvitor
4 ½ dl strösocker
½ citron, saften
Topping:
1 ½ dl mascarpone
½ dl passionsfrukts- eller lemon curd
3 dl hallon
4 passionsfrukter
½ dl hackade pistagemandlar
Gör så här:
Värm ugnen till 130°. Blanda allt i en rostfri bunke. Rör tills sockret smält. Vispa över vattenbad tills smeten uppnår ca 65°. Ta bunken från värmen och vispa med elvisp tills den svalnat. Klicka ut smeten till hjärtan på bakplåtspapper på en plåt. Grädda mitt i ugnen i 45–55 minuter. Marängen ska vara seg i mitten. Låt svalna. Blanda mascarpone och curd. Klicka ut på marängen och garnera med hallon, passions frukt och pistagemandel. Servera direkt.
Recept: Samantha och Daniel Hartley
Styling: Isabelle Olander
Foto: Lina Eidenberg Adamo
Annons