Pavlova peach melba
19 nov, 2019
AvRedaktionen
Efterrättsklassiker i ny tappning. Denna pavlova peach melba är söt och god, med vaniljgrädde, frukt, bär och härlig maräng. In och njut!
Annons
8 bitar
Du behöver:
5 äggvitor
3 ¼ dl strösocker
½ tsk vitvinsvinäger
2 msk vetemjöl
Vaniljgrädde:
½ vaniljstång, fröna
2 ägg
2 msk strösocker
1 msk maizena
2 ½ dl standardmjölk
2 gelatinblad
5 dl vispgrädde
Garnering:
250 g hallon, färska eller frysta upptinade
2–3 persikor eller nektariner (du kan använda konserverade)
Gör så här:
- Värm ugnen till 125°.
- Vispa äggvitorna kraftigt och vispa ner hälften av sockret lite i taget.
- Vänd ner resterande socker och vinägern och vispa tills massan är helt styv.
- Tillsätt mjölet och vänd snabbt ihop.
- Fördela marängen på bakplåtspappersklädda ugnsplåtar så du får tre marängbottnar om ca 18 cm i diameter vardera.
- Grädda i 45 minuter.
- Låt sedan svalna och dra loss bakplåtspapperet.
- Skrapa fröna ur vaniljstången och vispa ihop med ägg, socker och maizena i en kastrull.
- Vispa ner mjölken och värm försiktigt till kokpunkten, hela tiden under omrörning.
- Låt krämen tjockna lite under omrörning.
- Blöt gelatinbladen i kallt vatten 5–10 minuter.
- Krama vattnet ur dem och smält ner bladen i den varma vaniljkrämen.
- Låt allt svalna lite tills krämen stelnat något.
- Vispa grädden och vänd ner i den avsvalnade vaniljkrämen. Om krämen har klumpar kan du passera den genom en finmaskig sil innan den blandas med grädden.
- Skölj hallonen och frukten. Tärna persikorna.
- Fördela vaniljgrädde, frukt och bär och stapla marängbottnarna på varandra.
- Servera genast!
Av: Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft
LÄS MER: Marängtårta peach melba
Annons