Pavlovakrans med jordgubbar
28 maj, 2021
AvRedaktionen ELLE
Den här maffiga pavlovakransen med färska jordgubbar är en given klassiker som avslutning på ett välfyllt buffébord.
Annons
Pavlovakrans med jordgubbar
Festens vackra final: maräng, grädde och jordgubbar. Mer behövs inte!
6 portioner
Du behöver:
4 äggvitor
2 ½ dl strösocker
Några droppar vitvinsvinäger
Till servering:
3 dl grädde
Röda bär, t ex jordgubbar, hallon och vinbär
Gör så här:
- Sätt ugnen på 120°, varmluft. Vispa äggvitorna med socker och vinäger i en rostfri bunke till en vit smet.
- Sätt bunken i ett vattenbad och vispa i ca 5 min. Det är viktigt att sockret i marängen smälter helt och hållet. (Det känner man bäst genom att dra marängsmet mellan två fingrar, sockerkornen ska inte kännas.) Ta bort bunken från vattenbadet och fortsätt vispa på hög hastighet i ca 10 min. Vispa tills marängen har svalnat.
- Fyll en stor spritspåse utan tyll med maräng. Klipp ett stort hål och spritsa en krans (bestående av 6–7 marängbollar) på en bakplåtspappersklädd plåt. Jämna till topparna en aning.
- Ställ in i mitten av den varma ugnen och grädda i ca 30 min eller tills marängen känns helt torr på utsidan men är fluffig inuti. Ta ut plåten och låt kransen svalna helt.Toppa med vispad grädde och röda bär. Servera så snart som möjligt.
Recept: Diana Dontsova, Emma Martiny, Linn Grubbström Foto: Philip Hoepner, Iben Bolling Kaufmann, Betina Hastoft, Diana Dontsova, Winnie Methmann
Annons