Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Pavlovakrans med jordgubbar

28 maj, 2021
AvRedaktionen ELLE
Recept på pavlovakrans med jordgubbar
Den här maffiga pavlovakransen med färska jordgubbar är en given klassiker som avslutning på ett välfyllt buffébord.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Somrig rund glasstårta med jordgubbar!Brand logo
Somrig rund glasstårta med jordgubbar!

Pavlovakrans med jordgubbar

Festens vackra final: maräng, grädde och jordgubbar. Mer behövs inte!

Så gör du en pavlovakrans med jordgubbar

6 portioner

Du behöver:

4 äggvitor
2 ½ dl strösocker
Några droppar vitvinsvinäger

Till servering:

3 dl grädde
Röda bär, t ex jordgubbar, hallon och vinbär

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 120°, varmluft. Vispa äggvitorna med socker och vinäger i en rostfri bunke till en vit smet.
  2. Sätt bunken i ett vattenbad och vispa i ca 5 min. Det är viktigt att sockret i marängen smälter helt och hållet. (Det känner man bäst genom att dra marängsmet mellan två fingrar, sockerkornen ska inte kännas.) Ta bort bunken från vattenbadet och fortsätt vispa på hög hastighet i ca 10 min. Vispa tills marängen har svalnat.
  3. Fyll en stor spritspåse utan tyll med maräng. Klipp ett stort hål och spritsa en krans (bestående av 6–7 marängbollar) på en bakplåtspappersklädd plåt. Jämna till topparna en aning.
  4. Ställ in i mitten av den varma ugnen och grädda i ca 30 min eller tills marängen känns helt torr på utsidan men är fluffig inuti. Ta ut plåten och låt kransen svalna helt.Toppa med vispad grädde och röda bär. Servera så snart som möjligt.

Recept: Diana Dontsova, Emma Martiny, Linn Grubbström Foto: Philip Hoepner, Iben Bolling Kaufmann, Betina Hastoft, Diana Dontsova, Winnie Methmann

Annons