Peach melba-glass med vit choklad
12 jul, 2022
AvGitte Heidi Rasmussen
Peach melba är en dessert som är älskad av många – här i en nytappning som pinnglass som doppas i vit choklad. Mums!
Annons
Peach melba-glass med vit choklad
Rikligt med frukt ger härlig smak.
6 glassar
Annons
Du behöver:
250 g hallon
½ dl strösocker
300 g persikor
1 msk färskpressad citronsaft
Till servering:
50 g vit choklad
Gör så här:
- Mixa hallonen med hälften av sockret. Skär persikorna i bitar och mixa med citronsaft och resterande socker.
- Fördela blandningen i 6 glassformar. Stick ner en pinne i varje form och låt stå i frysen tills de är helt genomfrysta.
- Före servering: Hacka och smält chokladen över vattenbad. Ta glassarna ur formarna och doppa toppen i den smälta chokladen. Servera genast eller ställ tillbaka glassarna i frysen.
Foto: Betina Hastoft
Annons